Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Ötvenharmadik Nyári Magyar Iskolatábor Fillmore-ban

 Ötvenharmadik alkalommal tartotta meg a Külföldi Magyar Cserkészszövetség iskolatáborát, legtöbbszőr a Fillmore falu melletti Sík Sándor c...


 Ötvenharmadik alkalommal tartotta meg a Külföldi Magyar Cserkészszövetség iskolatáborát, legtöbbszőr a Fillmore falu melletti Sík Sándor cserkészparkban. Idén a járvány ellenére megmutattuk, hogy megfelelő egészségügyi intézkedésekkel, beoltott önkéntes személyzettel és jó hangulattal kint a természetben lehet megint kis magyar közösséget építeni, távol az óhazától. 

23 hallgató, 3 tanár és 10 törzstag tette ki a tábor létszámát. A résztvevők 50 százaléka először volt iskolatáborban - de minden jel arra mutat, hogy jönnek vissza jövőre is! A járványügyi szabályok és különleges vezetői odafigyeléssel mindenki boldogan és egészségesen távozott a két hét után.

Reggelente vicces jelenetek és népdaltanítás elevenítette meg az órákat, délután sport, kézügyességi szakkörök, néptánc és általános jókedv töltötte meg a programot. Esténként pedig tábortüzek, táncházak, és magyar filmnézések zárták a napokat. Hétvégeinket pedig istentisztelet, mise, és kirándulás tették ünnepélyessé. A Nyári Iskolában tanult magyar nyelvkészséget, jellemnevelést, és a baráti kapcsolatokat otthon is érdemes tovább ápolni, folytatni.

A tábor utolsó napján a gyerekek a szülőknek és vendégeknek bemutatták a két hét alatt tanultakat. Az idén első alkalommal élőben is sugározták a cserkészparkból a programot, amelynek videóösszefoglalóját megtaláljátok lent.

KMCSSZ Nyári Iskolatábor 2021 from KMCSSZ TV on Vimeo.

Hálás köszönetet szeretnék mondani a táborban önkéntes és fáradhatatlan munkájukért:

Tihanyi László (Tpk. helyettes),Tábor Bea (egészségügyi felügyelet, konyha), Szentkirályi Endre (tanár, konya), Sárközi Magdolna (tanár), Csizmadía Bernadette (tanár), Szászné Karmacsi Viola (konyha), Tábor István (konyha), Tomei Kun-Szabó Csilla (konyha, részidős tanár), Kovács György (SSCSP pk.), Szigeti Lajos (beszerző), és Molnár Zsolt (média). A tábori előkészületben segített: Siket Katalin, Tóth Kollár Katalin és Walter Krisztina.

Pigniczky Eszti, cscst.
Táborparancsnok

Nincsenek megjegyzések