Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

"Páratlan sertéshús": Testvérek Columbus Junction-ban Iowában a ritka magyar sertésből készítenek nemzeti csemegét

  The Hawk Eye helyi interneten megjelenő újság számol be róla , hogy egy Louisa megyei kavicsos út mellett fekvő tanyán a sertések magyar k...


 The Hawk Eye helyi interneten megjelenő újság számol be róla, hogy egy Louisa megyei kavicsos út mellett fekvő tanyán a sertések magyar királyi családjából származó göndör hajú leszármazottjai nevelkednek.

A Kenan és Seth Todd testvérek tulajdonában és üzemeltetésében lévő Acorn Bluff Farms 2016 óta ad otthont a mangalica sertéseknek. A sertések a magyar mangalica fajtából származnak, amely az Osztrák-Magyar Monarchia Habsburg királyi családjának kedvelt sertése volt.

A sertésekből származó, ízes hús magas zsírtartalom páratlan, a sertéshús Kobe marhahúsaként ismert.

Mangalicát azonban nem volt könnyű találni. Bár az európai országokban már régóta kapható, az első mangalicát csak 2007-ben importálták az Egyesült Államokba. Azóta mindössze háromszor, 2010-ben, 2014-ben és 2016-ban történt behozatal. Toddék felkutattak egy nőt, akinek Hollandiában volt belőle néhány, és részt vett a 2016-os amerikai importban.

"Tulajdonképpen a Facebookon kellett megtalálnunk őt, felhívnunk őt, hogy összekapcsoljon minket olyan emberekkel, akiknek közvetlenül az importtal kapcsolatban álltak, hogy biztosak lehessünk abban, hogy tiszta tenyészállataink vannak" - mondta Kenan Todd.

"Egyik sertésünk sem volt soha zárt térben, kivéve a kis kunyhókat, amik odakint vannak" - mondta Kenan Todd. 

"Talán ez volt a legjobb sertésszelet, amit valaha ettem. Nem tudom, hogyan lesz ilyen puha, de elképesztő" - írta egy indianapolisi vásárló. 

Ha többet szeretne megtudni az Acorn Bluff Farmsról vagy vásárolni, látogasson el az acornblufffarms.com weboldalra. Ahogy a weboldal büszkélkedik, ez "páratlan sertéshús".

Nincsenek megjegyzések