Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Elég egy negatív PCR-teszt a magyarországi beutazáshoz

 A Magyar Közlöny szerint augusztus 7-től be lehet utazni Magyarországra a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD)  és az ...


 A Magyar Közlöny szerint augusztus 7-től be lehet utazni Magyarországra a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD)  és az Észak-atlanti Szerződés Szervezete (NATO) tagállamaiból, így az Egyesült Államokból és Kanadából is 72 óránál nem régebbi PCR-teszt negatív eredményéről szóló angol  nyelvű igazolással.

Ezzel megoldódott az a főként az Európai Unión kívüli országokból érkezőket érintő probléma, hogy a Magyarországon elfogadott védettségi dokumentumok (magyar védettségi igazolvány, Magyarország által elismert külföldi védettségi igazolás, uniós digitális Covid-igazolvány) hiányában eddig nem lehetett repülővel beutazni Magyarországra.

Valamennyi szomszédos országból – légi utat kivéve – lehetőség van korlátozás nélküli belépni Magyarország területére, ehhez sem védettségi igazolás, sem negatív PCR-teszt nem szükséges. A Magyarországra érkező külföldiek továbbra is védettségi igazolvány nélkül látogathatják a szálláshelyeket, éttermeket, turisztikai attrakciókat.

Természetesen a szabályok napról napra változhatnak. A Magyarország és az Egyesült államok közötti utazások valós tapasztalatairól egy Facebook csoportban lehet tájékozódni.

Nincsenek megjegyzések