Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Betűkből szavakat, szavakból játékot - szórakoztató nyelvtanulás, nyelvgyakorlás kezdőknek és haladóknak

pixabay.com  Ki nem játszott az iskolában akasztófát? Az unalmas tanórák kedvenc és titkos szórakoztató időtöltése volt a padtársunkkal a ki...

pixabay.com
 Ki nem játszott az iskolában akasztófát? Az unalmas tanórák kedvenc és titkos szórakoztató időtöltése volt a padtársunkkal a kigondolt szavak kitalálása. Ami annak idején a matematikaórán büntetendő volt, az ma hasznos és szórakoztató nyelvtanuló, nyelvgyakorló játék is lehet a magyar nyelvünk megőrzéséhez. A gyerekeknek játkos tanulás, a felnőtteknek karbantartó agytorna. 

Ha kedvet kapott a nyelvi játékokhoz, és szeretné felfrissíteni magyar nyelvbéli tudását, akkor látogasson el a www.megegyet.hu weboldalára, ahol különböző pályaméretekben és nehézségi szinteken lehet próbára tenni a nyelvtudást. Legalább annyira szórakoztató, mint a lövöldözős, vagy stratégiai számítógépes játékok, és még hasznosabb is.

Szókereső
A szókereső játék alkalmával a képernyőn megjelenő betűkből kell értelmes magyar kifejezéseket kirakni a játékos által beállított időkorláton belül. A hosszabb szó több pontot ér. Ezt a játékos megteheti vízszintes, függőleges vagy átlós irányban is (tehát fentről lefelé vagy lentről felfelé, balról jobbra vagy jobbról balra). Fontos, hogy egy betűről csak az azzal szomszédos betűre lehet lépni, a már egyszer felhasznált betűre nem lehet visszalépni. Nem árt megemlíteni, hogy adódhat olyan szituáció is, amely során olyan kifejezés kerül majd elénk, aminek jelentésével - még - nem vagyunk tisztában.

Akasztófa
Az akasztófa játék során meghatározott számú betűt kérhetünk a feladvány szó megfejtése érdekében. Ha az adott betű szerepel a feladványban akkor az megjelenik a szóban és nem csökkenti a kérhető betűk számát, ellenkező esetben viszont csökken a kérhető betűk száma és egyre inkább kirajzolódik az akasztófa. Az online akasztófa játékot magyarul, valamint angol és német szavakkal is játszhatjuk. A kívánt nyelvet a menüben választhatjuk ki. A játék kiváló kikapcsolódást nyújt, kellemes felfrissítő fejtörő, miközben fejleszti az aktív és passzív szókincset is, az angol és német szavak kitalálása pedig segít a nyelvtanulásban, a megszerzett tudás szinten tartásában.

Hasznos időtöltést, és jó szórakozást kívánunk a www.megegyet.hu weboldalán.

pixabay.com

Nincsenek megjegyzések