Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Megérkezett a „Magyarok Kenyere” a San Francisco-i magyar egyházi gyülekezetekhez

 2021. február 27-én, szűk körben (a járványügyi korlátozások figyelembevételével), a Free Magyar Reformed Church of San Francisco and Vicin...


 2021. február 27-én, szűk körben (a járványügyi korlátozások figyelembevételével), a Free Magyar Reformed Church of San Francisco and Vicinity templomban, a katolikus gyülekezettel közösen áldották meg a „Magyarok Kenyerét”. 

Az ünnepségen részt vettek: Németh Maurus atya, Leavy Máté atya, Pápai Éva, a Magyar Katolikus misszió elnöke, Voisin Éva tiszteletbeli konzul asszony és kedves férje, Paul Voisin, Bacsa Katalin és kedves férje, Alazzawi Furát, Rékay András, a Magyar Szabadságharcosok Szövetségének elnöke, Nt. Tóth Viktor, a San Francisco- Református Templom lelkésze és Göde Zoltán főgondnok. 

A Magyarok Kenyere díszcsomag, „A 15 millió búzaszem” program keretén belül érkezett meg a program szervezői által. A közösség köszönetet mondott a Magyarország washingtoni nagykövetségének a díszcsomag továbbításáért, és a Dél-Kaliforniai Magyar Örökség Alapítvány elnőkének, Antal Tímeának, aki személyesen juttatta el a búzát és a sót, illetve saját ajándékát, egy mézeskalács címert.


A program 2011-ben indult el Pécs városából és egyszerre szimbolizálja a nemzet megmaradása érdekében tett erőfeszítéseket és azt, hogy összetartozunk.

Tóth Viktor, az egyház lelkésze elmondta: természetesen a mi számunkra a „kenyérnek” spirituális jelentősége is van. Az Úr imájában naponta említjük amikor ahhoz imádkozunk, „Aki,” ahogy Pál apostol mondja, „magot ad a magvetőnek és kenyeret ad eleségül.” Mi tehát elsődlegesen a „mindennapi kenyerünk” igazi forrásának, a Mennyei Atyánknak mondunk hálát. Mi a kenyérben a Teremtő Isten szeretetének és gondoskodásának gyakorlati: látható, szagolható, tapintható, ízlelhető megnyilvánulását látjuk.

Nincsenek megjegyzések