Page Nav

HIDE
FALSE
TRUE

Pages

latest

Cserkész tisztújító Közgyűlés Passaic, New Jersey-ben, virtuális találkozón

 A Külföldi Magyar Cserkészszövetség teljes tisztújító közgyűlést tartott március 6-án, részben Passaic, New Jersey-ben, részben virtuálisan...


 A Külföldi Magyar Cserkészszövetség teljes tisztújító közgyűlést tartott március 6-án, részben Passaic, New Jersey-ben, részben virtuálisan. A 85 résztvevőből egy tucatnyian vettek részt élőben a gyülekezőn - ők is természetesen 2 méteres távolságban ültek egymástól számítógépiek előtt. Így a koronavírus ellenére sem állt meg a 4 kontinenst átívelő cserkészvezetői munka. A Közgyűlésen elhangzottak a főtisztségviselők beszámolói.

Lendvai-Lintner Imre, a szövetség elnöke, beszámolt a pandémia által erősen korlátozott cserkész foglalkozásokról. A lezárások ellenére a legtöbb csapatnál volt online foglalkozás és ahol ez lehetséges hibrid foglalkozások is a szabadban és online. Volt őrsvezetői és segédtiszti képzés online, valamint több tisztikonferencia, értekezlet, ünnepség, sőt még még virtuális tábortűz is. A szövetség a helyi szabályokat figyelembe véve minél hamarabb szeretné újraindítani a személyes foglalkozásokat, illetve a már nagyon hiányolt cserkésztáborokat. A szövetség folyamatosan kapcsolatban áll a helyi csapatparancsnokokkal és online eszközökkel próbálja támogatni a csapatok megmaradását.

Ezenfelül a beszámolókból megtudható azt is, hogy a koronavírus miatti korlátozások ellenére a KMCSSZ diaszpóráért tett szolgálata nem állt le. Sikerült vezetőképző tábort megtartaniuk Argentínában, valamint a Diaszpóra Iskolatáborokat folyamatosan szervezik: ezek közül már egyet sikerült megtartani januárban Új-Zélandon és a másodikat áprilisban tartják Ausztráliában.


A 85 résztvevő (csapat-, körzeti és kerületi parancsnokok, vezetőtisztek, intéző bizottsági tagok, osztályvezetők) egyik fő feladata a tisztikar megválasztása, illetve jóváhagyása volt. A KMCSSZ elnök újabb négy évre Lendvai-Lintner Imre, míg a főtitkár Szórád Gábor. Az új alelnök ifj. Vajtay István, aki a leköszönő (és innentől örökös KMCSSZ alelnök) Dömötör Gábor helyére lép. A szövetség új, a cserkész neveléséért felelős vezetőtisztje Dala Irén, aki a leköszönő Szentkirályi Pál pozícióját veszi át.

A tisztségviselők beszámolóit és további információt a Közgyűlésről az alábbi internetes oldalon lehet találni: https://kmcssz.org/site/aktualis-kozgyules/

Nincsenek megjegyzések